Dagboek Fjury en Jango


 
 
DAGBOEK FJURY EN JANGO

3 oktober
De pups van Fjury en Jango zijn bij het schrijven van deze update net geen 12 weken oud, en 9 pups verhuisden inmiddels naar hun nieuwe baasjes. Twee reutjes wonen (voorlopig) nog bij ons en zijn niet beschikbaar.
De afgelopen 3 maanden waren drukker dan ooit voorheen, vanwege de zorg voor beide nestjes en de vele puppybezoekers waarvan we sommige mensen wekelijks mochten verwelkomen. Een intense periode, en ondanks dat het af en toe hectisch was ook een periode waar ik met veel plezier op terugkijk. Fjury bleek, ik had niet anders verwacht, een super mama te zijn voor haar pups, van jaloezie tussen haar en Naevia was geen sprake en dat maakt dat beide mama's en hun kroost zodra ze wat ouder waren dagelijks tijd samen doorbrachten... een plezier om dit te mogen meemaken. Wat voor mij een bijzondere ervaring was en ik met jullie wil delen, is dat in dit nest een pup geboren werd die me op vrij jonge leeftijd sterk aan zijn grootvader Arek deed denken. Uiterlijk, maar meer nog vanwege zijn karakter en gedrag. Mensen weten dat ik 'down to earth ben', maar wanneer deze pup me aankeek bekroop me keer op keer het gevoel dat er in dat jonge lichaam een oude ziel woonde. Zijn baasjes, die inmiddels vrienden geworden zijn, kwamen dan ook met het idee om hem 'Arek' te noemen, als eerbetoon aan zijn grootvader, die -ook al is hij er niet meer- nog steeds heel veel voor me betekent en aan de basis van onze kennel staat.
Bijzonder is ook dat deze pups geboren werden in de nacht van 4 op dinsdag 5 juli. Mijn Arek werd ingeslapen op dinsdag 8 juli 2014.


PICCIOTTO AREK, roepnaam 'Arek', woont bij Hilde en Pino in Genk
PADRONE, roepnaam 'Jimbo', woont bij Hervé en Ann in Limelette
PERRIGO, roepnaam 'Perro', woont bij Patrick en Gitta in Puurs
PER ASPERA AD ASTRA, roepnaam 'Pepsi', woont bij David in Embourgh
PAZZO PER SEMPRE, roepnaam 'Jack', woont bij Jacques en Elsa in Maaseik
PRO FORTUNA PRADA, roepnaam 'Prada', woont bij Annelies en Geert in Rummen
PRINCIPE RAYKO, roepnaam 'Rayko', woont bij Gerda en Jean-Pierre in Maarkedal
PIPPA, woont bij Ethel en Karel in Diepenbeek
PARTHENOPE, woont bij Steven en Vanja in Ekeren
PRESIDIO, roepnaam Orso, woont bij ons in Tongeren
PERICULA NON TIMEO, roepnaam 'Ego', woont bij ons in Tongeren

De albums werden geupdate met een heleboel foto's van de laatste periode van de pups bij ons, foto's samen met hun baasjes en foto's van de broertjes die bij ons wonen. Onze dank gaat uit naar alle baasjes, voor het geven van een warme thuis aan hun pup, en voor hun vertrouwen in ons als fokker!5 juli
Fjury's eerste pup werd geboren om 23.00, na een lange nacht werd 's ochtends om 08.25 pup nummer 11 geboren. Er zijn 7 reutjes en 4 teefjes, allen donker gestroomd zoals de vader, 2 reutjes hebben een witte aftekening op het hoofd zoals ook Fjury dat had als pup. Zo onrustig als ze was tijdens de bevalling, zo rustig en zorgzaam werd ze na de geboorte van de laatste pup. Naast het feit dat ze een geweldige moeder is lijkt het er ook op dat de melk die ze geeft van super kwaliteit is, aangezien er tot nu toe nog geen enkele pup gewicht verloren heeft, iets dat niet vanzelfsprekend is bij een groot nest.3 juli
59 dagen drachtig28 juni
54 dagen drachtig19 juni
45 dagen drachtig12 juni
38 dagen drachtig8 juni
De echo


29 mei
24 dagen na de dekking


6, 7 en 8 mei
De dekking.
Eind april reist Fjury met ons mee naar Italië, ze zal 6 weken verblijven in de kennel van Ivan en Emilia, in deze periode zal de dekking plaatsvinden. Geen makkelijke beslissing aangezien Fjury mijn schaduw is en het idee om zonder haar weer naar huis te vertrekken al weken op voorhand ondraaglijk lijkt. Als er echter iemand is aan wie ik de zorg voor haar in volle vertrouwen durf over te dragen is het Ivan wel, de affectie die hij voor honden heeft en die honden voor hem hebben is mooi om te zien. Dat dat bij Fjury niet anders is is nog voor we terug naar België vertrekken overduidelijk. Op 12 juni ben ik terug in Italië voor het keuren op de Raduno in Inverigo, en op 14 juni reist een drachtige Fjury terug met ons naar België. Mijn dank naar Ivan en Emilia voor alle goede zorgen en affectie voor Fjury, en voor het gebruiken van hun reu Jango, is groot.

 © 2010-2016 'dei Molossi d'Eburon'
Inhoud mag niet worden gebruikt zonder toestemming van de eigenaar